Waarom zijn woks voor de Aziatische keuken woks genoemd voor de Aziatische keuken?

Lieke van de Brink

Het is geen kwestie van de naam. De reden hiervoor is dat woks voor de Aziatische keuken dezelfde vorm en materialen hebben als woks voor andere gerechten.

Wat is wok?

Ik denk dat je al weet van woks. Zij zijn de metalen container die de noedels en andere ingrediënten in een schotel houdt.

Dus wat is wok voor de Aziatische keuken? Nou, woks hebben twee belangrijke functies in de Aziatische keuken. 1. Om de wok compacter te maken. Een wok die in een kom past, geeft een betere controle wanneer deze niet volledig bedekt is met warm en koud water. En 2. Om noedels sneller te koken. Bijvoorbeeld, sommige woks in sommige delen van het land hebben slechts een paar minuten om een gerecht te koken wanneer er veel klanten en wanneer er minder mensen. Met mijn woktest heb ik alle woks die we in de markt hebben getest. Ik kan niet zomaar degene testen die ik bezit. Sommige woks kochten we bij de online winkels zijn gebruikt sinds voor de wok test. Dus heb ik een aantal nieuwe woks getest. Ik denk dat het een interessante manier om alle woks te testen van alle fabrikanten. U zult zien dat sommige woks beter werken dan anderen.

Je moet JavaScript hebben ingeschakeld om deze video te bekijken.

Ik wil bijvoorbeeld zeggen dat je met wat plastic inzetstukken betere woks krijgen. Het is niet omdat ze duurder zijn dan de metalen. Maar de plastic zijn flexibeler en gaan veel langer mee. Bekijk het rapport Koffiemachine Nivona experience report. Als u veel klanten, wilt u misschien metalen inserts en niet plastic degenen te kiezen. Zoals je misschien al geraden hebt, is er meer aan dit onderwerp, maar ik zal hier stoppen. Nu is het tijd voor mij om een aantal nieuwe interessante woks te delen in dit bericht. Deze woks zijn gemaakt in Indonesië en ze zijn geweldig. Ik was echt onder de indruk van de wok die ik vandaag met jullie ga delen. In tegenstelling tot Kookboek Voor De Airfryer, kan dit het merkbaarer maken. Het wordt de "Jalan Faktir" genoemd door een van de bedrijven die het maken. Het ontwerp van deze wok is absoluut uniek. Ik wil jullie er twee voorbeelden van laten zien. De eerste is een Jalan Faktir gemaakt door het bedrijf "Faktir" in Indonesië. Het is gemaakt in een kleipot en heeft een aantal houten stukken aan de onderkant en zijkant. Deze wok was op mijn boerderij gemaakt en is zo mooi. Het tweede voorbeeld is dezelfde wok met een kleipot gemaakt door "Ajok Jat" in Maleisië. Het is ook een prachtige wok.

Waarom zijn woks zo'n belangrijk onderdeel van onze keuken en waarom gebruiken we ze op zoveel manieren? Hier is een interessant artikel: Hoe Woks kopen: Een complete gids van Dan Lebowitz: Hoe woks te kopen is een complete gids voor wok kopers. Welke fabrikanten voor woks voor de Aziatische keuken bestaan? Hier is de lijst van enkele van de dingen die je kopen woks voor in Nederland (met dank aan u allen voor de suggesties! :D): Woks zijn een belangrijk onderdeel van het koken in Aziatische en Midden-Oosten landen, dus het is noodzakelijk om er zeker van te zijn dat u de juiste soort wok. Veel mensen kopen woks omdat ze deze woks alleen kunnen vinden in een supermarkt of in een lokale supermarkt. Er zijn een heleboel verschillende soorten woks beschikbaar, maar hier is een artikel met een aantal links die uitleggen welke zijn de beste om te kopen. De volgende lijst is slechts een paar, zoals in veel landen woks zijn niet gemakkelijk te vinden. Deel de lijst als u helpen met een aantal van de meer obscure degenen, zodat we de informatie kunnen verspreiden naar mensen die woks willen kopen. In tegenstelling tot wok Test, kan het om deze reden merkbaar effectiever zijn.