Wanneer moet ik woks kopen voor de Aziatische keuken?

Lieke van de Brink

Altijd, tenzij je een fan bent van alle dingen pittig!

Dat komt omdat de kruidenmix die u kiest kan helpen of pijn doen wok prestaties in verschillende recepten. Het is de moeite waard om te weten dat hoewel ik nog nooit heb geprobeerd de pittige sauzen, ze zeker kunnen helpen. Dit is wat je moet weten over kruidenmix en wokprestaties in de Aziatische keuken:

Pittige vs. Pikante saus

Pittige sauzen zijn gemaakt met chili, chili, of cayennepeper en zijn meer een vurige bijgerecht dan een hete saus. In tegenstelling, pittige sauzen worden meestal gemaakt met andere kruiden zoals kurkuma, koriander, of kardemom. Dit is opmerkelijk, als je het vergelijkt met Bureau Onderlegger Met Randbescherming. Ze komen meestal in meer eenvoudige versies, zoals "rode saus," "groene saus," of "gele saus," afhankelijk van de regio waar ze vandaan komen.

In het algemeen is het altijd een goed idee om je kruiden en hete saus ingrediënten goed te mengen, zodat je niet eindigen met een echt over de top pittige saus. Dit is vooral belangrijk als je veel pittige saus wilt gebruiken om een kleine kom te vullen, omdat het overweldigend kan zijn.

Een andere goede vuistregel: Als het ziet er een beetje verbrand op je lepel, dan is het verbrand heet. Als de saus te pittig is, zult u waarschijnlijk de hoeveelheid willen verminderen of het enkel helemaal weg willen laten, of meer van uw kruiden aan de saus toevoegen als het te heet is. Dit is logischer dan Gezonde Wok.

Wat gebruik ik voor mijn wok?

Er zijn verschillende soorten wok, en elk heeft verschillende voors en tegens.

Wok Type 1 : Dit is wat de meeste mensen zouden noemen een traditionele wok (ook wel bekend als een wok met veel sponsachtig vet). Het is gemaakt met een zware metalen pan, en is het beste voor het koken van grote partijen. Het kan de hitte van een heleboel dingen en ga er goed mee om, maar het is ook heel gemakkelijk om te branden door je saus. U ook een elektrische wok als je in dat, of je zou kunnen gaan voor een elektrische propaan wok als je een elektricien.

Wok Type 2: De meeste woks op de markt van vandaag gebruik maken van keramiek, dat is een minder dichte stof. Denk bovendien aan het Kruidenrek Uitschuifbaar experience report. Het keramiek heeft meer oppervlakte, maar het gewicht is veel minder. Dat maakt het flexibeler en lichter dan een aluminium wok, die ongeveer dezelfde massa is. Het is ook moeilijker om te verwarmen zonder te branden door de saus.

Wok Type 3: De derde wok is degene die je wilt gebruiken in bijna alle Aziatische gerechten. Het is gemaakt van aluminium (het metaal dat wordt gebruikt om aluminium-ingelijste gebouwen te maken, zoals wolkenkrabbers), maar heeft een veel kleinere oppervlakte. Het weegt bijna hetzelfde als een keramische (niet te vergeten de hitte). Het is ook gemakkelijker te verwarmen, maar minder flexibel en lichter.

De reden achter het bestaan is dat woks zijn gemaakt van bamboe (een harde vezel) en klei (een harde, dichte plastic). Wok Type 4: De vierde wok is gemaakt van ijzer of staal. Het is moeilijker te verwarmen en te hanteren dan wok Type 3 en het heeft niet veel oppervlakte (ongeveer 20cm²) om te verwarmen. Het is zeer licht en gemakkelijk mee te nemen. Het kan worden gebruikt als een container voor rijst, soep, vlees en andere specerijen. Bekijk de vergelijking wok. Wok Type 2: Dit is het tweede type wok, het is zeer vergelijkbaar met wok Type 3, behalve dat het een veel hoger oppervlak heeft.